נורה ליפשיץ היא המייסדת של עמותת עטלף, המעניקה סיוע לעטלפי פירות. צוות העמותה מטפל, משקם ומשיב אל הטבע עטלפי פירות מרחבי הארץ שנמצאים פצועים, חולים או נטושים. העמותה מקבלת לטיפול עטלפים מפינות חי, גני חיות, מעבדות מחקר וגם מתושבים שנתקלו בעטלף במצוקה, ומטרתה לשקם את העטלפים ולהחזיר אותם לטבע. עטלפים שאינם יכולים לשוב לטבע בגלל נכויות שונות, נשארים בבית מחסה בהרי ירושלים, שיש בו באופן קבוע בין 300 ל־500 עטלפים.
בית המחסה מצויד בצעצועים, אביזרי פיזיותרפיה ומשטח נחיתה, והוא מספק לעטלפים סביבת שיקום שקטה. בעקבות המצב שנוצר באזור הלחימה ביישובי עוטף עזה, החליטה נורה לצאת ולחלץ גם חיות מחמד במצוקה. "תושבי העוטף שלחו לי תמונות של בעלי החיים שלהם, בצירוף שם ומיקום של הבית, ואני יצרתי קשר עם הרבש"צים (רכזי הביטחון) של היישובים ועברתי בית־בית.




בזכות שיתוף פעולה עם צוות של מתנדבים מדהימים הצלחנו לחלץ בעלי חיים רבים – כלבים, חתולים, ארנבים ואפילו עז", מספרת נורה. "הייתה כלבה גדולה אחת שפחדה מאוד והייתה תוקפנית. הבאתי לה חטיף, ועם הרבה סבלנות הצלחתי לחלץ אותה וגם את אח שלה. לאחר מכן העברנו את שניהם לפנסיון לכלבים, שבו הם יטופלו עד שהבעלים יוכלו להגיע לאסוף אותם. מלבד חיות מחמד, כשהייתי באזור חילצתי גם עטלפים. אחת מהם הייתה נקבת עטלף חולה, שחיילים מצאו באחד המושבים בדרום. טיפלנו בה והצלנו אותה".
הצטרפו עכשיו וקבלו גישה לכל התכנים, צברו מטבעות ונצלו אותם והכי חשוב – קבלו את המגזין המופלא היישר לביתכם
או-
הצטרפו עכשיו וקבלו גישה לכל התכנים, צברו מטבעות ונצלו אותם והכי חשוב – קבלו את המגזין המופלא היישר לביתכם
או-
הצטרפו עכשיו וקבלו גישה לכל התכנים, צברו מטבעות ונצלו אותם והכי חשוב – קבלו את המגזין המופלא היישר לביתכם
או-
אנחנו משתמשים בעוגיות ובכלים דומים לצורך תפעול תקין של האתר, ניתוח שימושים, שיפור חוויית הגלישה, ולפי הצורך גם לצורכי פרסום ומדידה. מידע נוסף מופיע במדיניות הפרטיות שלנו.