סוג: ציפור.

אוכל: טורף.

משך חיים: 11 עד 20 שנה.

גודל: 60 ס"מ

משקל: 20 קילו

פינגווין אדלי

הפינגווינים האדליים מתרבים ומגדלים את צאצאיהם ביבשת אנטארקטיקה. בספטמבר ובאוקטובר, שהם עונת האביב בחלק זה של העולם, מתקהלים אלפי פינגווינים אדליים על חוף הים הסלעי של אנטארקטיקה. התקהלויות עצומות אלו נקראות מושבות.
פינגווינים אדליים בונים את קיניהם על ידי חפירת גומות באדמה. הנקבה מטילה בדרך כלל שתי ביצים בקן. ביציהם של הפינגווינים האדליים בוקעות בדצמבר.
במהלך החורף האנטארקטי חיים הפינגווינים האדליים בים. שני ההורים מטפלים בביצים. בזמן שהורה אחד נשאר עם הביצים כדי לחמם אותן בגופו ולדאוג לביטחונן, ההורה השני יוצא לים כדי לאכול. הם מתענגים בעיקר על סרטנים פלגיים, חיות זעירות דמויות חסילונים, אבל אוכלים גם דגים ודיונונים.
לאחר שהגוזלים בוקעים מהביצים, מטפלים בהם ההורים בתורות עד שהם מגיעים לגיל שלושה שבועות. בשלב זה, ייתכן ששני ההורים יעזבו כדי לתור אחר מזון, בזמן שהגוזלים מצטרפים לקבוצה גדולה של גוזלים אחרים ונהנים מהביטחון שמספקת הקבוצה. קבוצות אלו של פינגווינים צעירים מכוּנות "פעוטונים".
בחודש מרץ, כשהגוזלים כבר בני כתשעה שבועות, נוצות התינוק הפלומתיות שלהם כבר התחלפו בנוצות בוגר עמידות בפני מים. הם צוללים בים ומתחילים לצוד מזון בעצמם.
כמו פינגווינים אחרים, גם הפינגווינים האדליים הם שחיינים מצוינים. הם חזקים וחינניים במים, עם גוף בצורת טורפדו שמתקדם במהירות במים. הכנפיים שלהם, המותאמות לשחייה, עוזרות להם לנוע במים במקום באוויר. העופות האלה אינם עפים, אך הם שוחים מצוין.

יבשת אנטארקטיקה. האזור הקרחי הזה הוא קר וקפוא תמיד. רק חיות מעטות הצליחו להסתגל ולהתקיים באקלים הקשה. אנטארקטיקה קרה בהרבה מאזור הקוטב הצפוני, וכמות הקרחונים בה גדולה פי שישה מזו שבקוטב הצפוני.

אוכל בשר

משחקים

קידס שלנו