שם מדעי: Canis latrans

שם משפחה:  כלביים (Canidae)

סוג: יונק

דירוג סכנת הכחדה: אין חשש

תוחלת חיים (בטבע): עד 14 שנים

משקל: 9-23  קילוגרמים

תזונה: אוכל כול

אורך גוף:  הראש והגוף 81-94 סנטימטרים; הזנב 41 סנטימטרים

פינגווין אדלי

הקויוטים, שנקראים גם זאבי ערבות, חיו בעבר רק בערבות ובמדבריות של מערב ארצות הברית ובמקסיקו. כיום הם חיים ומתרבים כמעט בכל מקום בצפון אמריקה. הסיבה העיקרית להצלחתו של הקויוט במלחמת ההישרדות היא כושר ההסתגלות שלו. הקויוט סתגלן מטבעו, וזה מתבטא בכך שהוא אוכל מגוון רחב מאוד של סוגי מזון. אם הוא לא מוצא עכברים או נברנים הוא מוכן להסתפק בלטאות, חרקים או אפילו באשפה. בסיפורי האינדיאנים מתואר הקויוט כפיקח וערמומי. יש קויוטים שהורגים עגלים וכבשים בחוותיהם של איכרים. במשך מאה שנה ניסו איכרים להרוג את הקויוטים באמצעות רעל, מלכודות ורובים. ועדיין הם ממשיכים לפרות ולרבות. התכסיסן מסיפורי האינדיאנים נופל בפח לעיתים קרובות – אך תמיד הוא מתאושש וקם על רגליו.

מבוסס על המאמר "צובר כוח" מאת כריסטינה וילסדון, בחוברת פברואר 1997 של "נשיונל ג'יאוגרפיק וורלד".

יערות, הרים, אדמה עשבונית

אוכל כול

משחקים

קידס שלנו