שם מדעי: Rangifer tarandus

שם משפחה: אייליים (Cervidae)

סוג: יונק

דירוג סכנת הכחדה:   אין חשש

תוחלת חיים (בטבע)15 שנים

משקל: 109-318  קילוגרמים

תזונה:  אוכל עשב

אורך גוף: גובה הכתפיים 0.9-1.7 מטרים 

אייל הצפון

אייל הצפון הוא יונק החי באזורים הצפוניים של אירופה, צפון אמריקה, אסיה וגרינלנד. כשהשלג מתחיל לרדת נודדים איילי הצפון דרומה למקומות בהם האקלים מוגן יותר, שם הם יכולים לאכול אזוב או חזזיות. איילים אלה חופרים בשלג ושולפים את מזונם בעזרת פרסותיהם הרחבות. חלקה התחתון של כל פרסה חלול כמו כף גדולה ומאפשר לאייל לחפור בשלג בחיפוש אחר מזון. איילי הצפון נודדים צפונה בקיץ באחת מנדידות בעלי חיים הגדולות ביותר בעולם. הם הולכים יותר מ-960 קילומטרים לאורך מסלולים שכבר הלכו בהם רבים לפניהם. הם מעבירים את הקיץ באכילת עשבים, פטריות וצמחים בטונדרה, ומתחילים לנדוד דרומה בחורף. במהלך שנה הם מספיקים לנדוד לאורך יותר מ-2,570 קילומטרים. אייל צפון בוגר אוכל כ-5 קילוגרמים של מזון מדי יום. איילי הצפון ניצודים בידי ילידים צפוניים ברוב שטחי טווח המחיה הטבעי שלהם. איילי צפון באזורים מיוערים רשומים כמצויים בסכנת הכחדה, אך אוכלוסיות אחרות של איילי צפון יציבות יותר.

אדמה עשבונית

אוכל עשב

משחקים

קידס שלנו