שם מדעי: Branta canadensis

שם משפחה: ברווזיים (Anatidae)

סוג:  עוף

דירוג סכנת הכחדהאין חשש

תוחלת חיים (בטבע): 24 שנים

משקל: 3-9 קילוגרמים

תזונה: אוכלת עשב

אורך גוףגוף 76-110 סנטימטרים, מוטת כנפיים 1.3-1.7 מטרים

ברנטה קנדית

הברנטות הקנדיות, הנקראות גם אווזים קנדיים, רועות בדרך כלל יחד בשדות, ואוכלות עשבים, גבעולים, זירעונים וגרגרים. המקור שלהן מסתיים בקצה משונן, שבעזרתו הן חותכות גבעולי דשא קשים. הברנטות סועדות את ליבן גם בצמחיה שגדלה במים. כשהן אוכלות במים, הן רוכנות פנימה, קורעות צמחי מים בעזרת ראשיהן השקועים במים, וחלקן האחורי מזדקר למעלה באוויר. האווזים הזכרים נלחמים זה בזה כדי לזכות בנקבה מסוימת. הזכר המנצח זוכה בנקבה כבת זוג, והם עשויים להישאר יחד עד סוף חייהם. הנקבה בוחרת מקום מתאים כדי לבנות את הקן. היא מוצאת מקום – תמיד ליד מקור מים – שהוא מבודד ומעט מוגבה מכל מה שסביבו. היא בונה את הקן מעשבים יבשים, זרדים וחומרים צמחיים אחרים. הנקבה משתמשת בגופה כדי לעצב את הקן בצורת קערה. הגוזלים, הקרויים אווזונים, בוקעים מהביצים לאחר כחודש של דגירה. הם מכוסים בנוצות רכות הנקראות פלומה. הם בוקעים מהביצה בעיניים פקוחות ועוזבים את הקן תוך 24 שעות, בעקבות הוריהם. האווזונים מסוגלים לשחות מיד בהיוולדם. בפחות מחודשיים הם מצמיחים נוצות של בוגרים ולומדים לעוף.

נכתב בידי קתרין ד. היוז

מים מתוקים, אדמה עשבונית

אוכלת עשב

משחקים

קידס שלנו