שם מדעי:

Python bivitattus

שם משפחה:  פיתוניים (Pythonidae)

סוג:  זוחל

דירוג סכנת הכחדהפגיע

תוחלת חיים (בטבע)20-25 שנה

משקל:  90 קילוגרמים

תזונה:  אוכל בשר 

אורך גוף4.8-7  מטרים

פיתון בורמזי

הפיתון הבורמזי, אחד הנחשים הגדולים ביותר בעולם, ידוע בעיקר בגלל הדרך שבה הוא לוכד את טרפו ואוכל אותו. הנחש משתמש בשיניו החדות המכוונות אחורה כדי לתפוס טרף, ואז מפתל את גופו סביב בעל החיים, ולוחץ חזק יותר עם כל נשיפה עד שהחיה נחנקת. רצועות נמתחות בלסתותיו מאפשרות לו לבלוע חיות שרוחבן עד פי חמישה מרוחב ראשו! הפיתון הבורמזי הוא אוכל בשר, והוא אוכל בעיקר יונקים קטנים ועופות. אולם פיתונים גדולים באופן חריג עלולים לטרוף גם בעלי חיים גדולים יותר, כמו חזירים או עיזים. ידוע שפיתונים תקפו וטרפו אליגטורים! ראייתם של הפיתונים חלשה, ולכן הם עוקבים אחר טרפם תוך שימוש בקולטנים כימיים בלשונותיהם ובחיישני חום לאורך לסתותיהם. הפיתונים הבורמזיים הם בין הנחשים הגדולים ביותר בעולם. הם מסוגלים להגיע לאורך של 7 מטרים או יותר, למשקל של 90 קילוגרמים, ולרוחב של עמוד טלפון. בצעירותם מחלקים הפיתונים הבורמזיים את זמנם שווה בשווה על האדמה ועל העצים. אך כשהם גדלים הם נוטים להישאר על האדמה, כי העצים אינם יכולים לשאת את משקלם הכבד. הם גם שחיינים מצוינים ומסוגלים להישאר שקועים במים עד 30 דקות. הפיתון הבורמזי הוא זן פולש בפארק אוורגליידס שבפלורידה. על פי שירות הפארקים הלאומיים, יש באוורגליידס עשרות אלפי פיתונים בורמזיים. הנקבות מטילות עד 100 ביצים בפעם אחת, ודוגרות עליהן במשך חודשיים-שלושה. כדי לשמור על חומן של הביצים, הן מכווצות ללא הרף את שריריהן. כשהפיתונים הצעירים בוקעים, הם משתמשים בשן מיוחדת כדי לחתוך את קליפת הביצה ולצאת החוצה. בשלב זה האם עוזבת. הפיתון הצעיר שזה עתה בקע מביצתו נשאר בתוכה בחלק מהמקרים עד שיסיים להשיל את עורו בפעם הראשונה, ואז הוא יוצא לצוד את ארוחתו הראשונה בכוחות עצמו.

נכתב בידי אליסון שואו. 

יערות, מים מתוקים, אדמה עשבונית

אוכל בשר 

משחקים

קידס שלנו