רוב שטחה של המדינה מכוסה בקרקע עשבונית הקרויה סוואנה. העץ הנפוץ ביותר הוא עץ הבאובב, וכמה מעצי הבאובב הם בני אלפיים שנה. דלתת האוקבנגו והפארק הלאומי צ'ובה שבצפון המדינה הם אזורים בעלי יופי טבעי מהמם ושפע של חיות בר.
הפילים בפארק צ'ובה הם הגדולים ביותר מבין כל מיני הפילים החיים בעולם, והם מונים כ-120,000.
גם סוריקטות נפוצות בבוטסואנה. אוכלוסיותיהם של הברדלסים הנקודים והאריות ממשיכות להתדלדל עקב ציד ואיכרים המגִנים על חיות המשק שלהם. כ-17 אחוזים משטחה של בוטסואנה הוקצו לשמורות ציד ולפארקים לאומיים.
תיירים מכל העולם מבקרים בבוטסואנה כדי לערוך ספארי ולזכות לראות גנואים, ג'ירפים, תנים, צבועים, אריות, ברדלסים נקודים ושאר מיני חיות.
בוטסואנה היא גם יעד לצַפָּרים, כי זני עופות רבים עוצרים בשטחה בנדודיהם, ורבים אחרים חיים בפארקים הלאומיים שלה בכל ימות השנה. הפלמינגו המצוי והפלמינגו הזוטר הם בין תושביה הססגוניים של בוטסואנה.