שם מדעי: Equus quagga

שם משפחה: סוסיים (Equidae)

סוג:  יונק

דירוג סכנת הכחדהלגבי הזברה המצויה אין חשש.

זברת גרבי נמצאת בסכנת הכחדה.

תוחלת חיים (בטבע): 25 שנים

משקל: 200-450 קילוגרמים

תזונה:  אוכלת עשב

אורך גוף: אורך כ-2.5 מטרים, גובה באזור הכתפיים 1.5 מטרים

מהירות מקסימלית56 קמ"ש

זברה

לכל זברה יש דפוס פסים ייחודי משלה, בדיוק כמו שאצל בני האדם יש לכל אחד טביעת אצבע ייחודית משלו. הזברות חיות יחד בעדרים, ובתוך העדר הן נוטות להתחלק לקבוצות משפחתיות קטנות יותר. המשפחות מורכבות בדרך כלל מזכר, מספר נקבות, וילדיהם. כשהזברה מלחכת עשב, היא משתמשת בשיניה הקדמיות החדות יותר כדי לתלוש את העשב, ואחר כך בשיניה האחוריות הקהות יותר כדי לרסק ולטחון אותו. שיניה של הזברה ממשיכות לצמוח לאורך כל חייה, כי ליחוך העשב ולעיסתו שוחקים אותן לאורך זמן. הזברות נמצאות כל העת בתנועה ובחיפוש אחר מים ועשבים טריים. לעיתים הן מתאספות בעדרים עצומים של אלפי זברות כדי לנדוד לשטחי מרעה טובים יותר. לעיתים קרובות הן נודדות בעדרים מעורבים עם מלחכי עשב אחרים, כדוגמת הגנואים. הזברות מטפחות זו את זו. אם אתם רואים שתי זברות עומדות קרוב אחת לשנייה, וזה נראה כאילו הן נושכות זו את זו, אל תדאגו. הן מושכות שערות רופפות אחת מהשנייה כחלק מהטיפוח. הטיפוח נותן לזברות הרגשה טובה – זה כמו שמישהו מגרד לך במקום שאתה לא מצליח לגרד לבד.   

אדמה עשבונית

אוכלת עשב

משחקים

קידס שלנו