מה מתאים יותר לקיץ מאשר שייק פירות? משקה קר העשוי מערבוב של פירות עם בסיס נוזלי כמו מים, יוגורט, מיץ  או חלב. רוב השייקים מכילים גם קרח ממתיקים כגון סוכר או דבש ורכיבי מזון נוספים. כפי הנראה מקור השייקים בברזיל, בשנות השלושים של המאה הקודמת.

 

  • מוצאו של המלון מאפריקה ודרום מערב אסיה. לאירופה הוא הגיע בסוף תקופת האימפריה הרומית.
  • מטבח ההודי ובמדינות הים התיכון שותים שייקים על בסיס יוגורט כשהמים בתוספת דבש.
  • כשהמים קופאים נפחם גדל, ולכן קוביות הקרח “תופחות".

אז איך מכינים?

המצרכים:
חצי מלון חתוך וקפוא
1 מנגו חתוך לקוביות וקפוא
1 כף טחינה גולמית
1 כף מייפל טבעי או דבש )לא חובה, הפירות מתוקים(
כוס קוביות קרח
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל החומרים לבלנדר.
2. טוחנים עד לקבלת משקה במרקם חלק.
במידת הצורך מדללים במעט מים.
3. יוצקים לכוסות גבוהות ושותים בקשית.

משחקים

מגלים