פיצה בבית! משולש של פיצה שרק יצאה מהתנור יחמם לכם את הלב! גלו כמה עובדות על המאכל הטעים הזה. ויש גם מתכון

 

הפיצה נולדה בארצות אגן הים התיכון. מעריכים שדווקא היוונים הקדמונים אחראים להמצאה. הם נהגו לאפות לחם שטוח ועגול ולפזר עליו ירקות, שמן זית ותבלינים.

 

הפיצה המסחרית הראשונה הופיעה לראשונה במאה ה-18 באיטליה. המאפה החם והריחני היה טעים, משביע וזול, ולא הצריך שימוש בצלחת.

 

האיטלקים שכללו את המאפה, והפיצרייה הראשונה הוקמה בנאפולי במאה ה-18.

מכאן גם שמה של הפיצה הנפוצה, נאפוליטנה.

הפיציולו (אופה הפיצה) רפאלו אספוזיטו מנאפולי הכין ב-1889 את פיצת המרגריטה הראשונה, לכבודם של המלך אומברטו הראשון ורעייתו, המלכה מרגריטה.

הפיצרייה הראשונה באמריקה נפתחה בניו יורק בתחילת המאה ה-20 על-ידי ג'נארו לומברדי, מהגר איטלקי, ומיד קמו לה מתחרים רבים.

הידעתם? 45% מהילדים ו-30% מהמבוגרים בישראל אוכלים פיצה לארוחת ערב.

 

אז איך מכינים בקלות פיצה ללא שמרים בבית?

 

המצרכים:

לבצק

  • 3  כוסות קמח
  • ½1  כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 2  כפות שמן זית
  • ¼  כוס חלב
  • 1  גביע גבינה לבנה או יוגורט/אשל/שמנת חמוצה

                 מעל הבצק

  • רסק עגבניות או רוטב לפיצה
  • גבינה צהובה או מוצרלה
  • זיתים, בצל, פטריות, תירס, אנשובי או כל מה שאתם אוהבים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית או מרפדים בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק לפי הסדר הרשום, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק רטוב מדי – מוסיפים מעט קמח, ואם הוא יבש מדי – מעט מים או חלב.
  3. מרדדים את הבצק במערוך (אפשר להיעזר בידיים) עד לעובי הרצוי.
  4. מניחים את הבצק על התבנית, מורחים מעליו רסק עגבניות, מפזרים גבינה צהובה וכל תוספת שאהובה עליכם ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהפיצה מזהיבה.
  5. בתיאבון! אל תשכחו לשלוח לנו תמונות שלכם עם הפיצה שהכנתם.

משחקים

מגלים