למה להשליך בננה בשלה מידי אם אפשר להכין ממנה לחם בננה? (shutterstock)
בכל 23 בחודש פברואר האמריקנים מציינים את יום לחם הבננה. מדובר במאפה דומה לעוגת בננה. לא ידוע מדוע הומצא, אולי כדי להביא לניצול רכיבי מזון לא טריים במקום להשליכם. במקרה זה, שימוש בבננות בשלות ורכות מהרצוי.
לחם בננה הופיע לראשונה בספרי בישול אמריקניים בשנות הארבעים של המאה הקודמת, עם השימוש הגובר באבקת סודה ואבקת אפייה.
הבננה התרבותית הגיעה לארצות הברית בסביבות 1870 מספרד. מקורה כנראה בדרום-מזרח אסיה בתקופה הפרהיסטורית. היא הופצה לכל האזורים הטרופיים והסוב-טרופיים, ומשם נפוצה למערב אפריקה, עד שהספרדים הביאו אותה לאמריקה במאה ה-16. כיום זהו מאפה אהוב לא רק בארצות הברית, בארוחות בוקר, בראנץ' או סתם כשמתחשק מאפה טעים ועסיסי.
מבחינה בוטנית צמח הבננה מוגדר כעשב, מכיוון שאין לו גזע כמו לעצים רגילים אלא גבעול מעובה.
פירות הבננה נקראים אצבעות, והם גדלים בקבוצות גדולות המכונות כפות.
בעברית נקראה הבננה בעבר מוֹז.
רכיבים:
2 כוסות קמח
¼ כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
4-3 בננות רכות, מעוכות במזלג
1 כוס סוכר חום
2 ביצים או כוס רסק תפוחים
כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת או 1/3 כוס שמן
רבע כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
בתאבון (שלחו לנו תמונות, במקום פרוסה…)