עוגיות מקרון

מי לא מכיר את עוגיות המקרון הצרפתיות – שהן חגיגה גם לחיך וגם לעיניים? ובכן, לפני 16 שנים החליט פייר הרמה, שף קונדיטור צרפתי, להכריז כי 20 במרץ הוא יום המקרון הבינלאומי. מאז כל ההכנסות ממכירת המקרונים בצרפת בתאריך זה מועברות לטובת ארגוני צדקה ועמותות המטפלות במחלות נדירות.

המקרון הוא שם כללי לעוגיות אווריריות מקמח שקדים, קצף חלבונים וסוכר. כל מקרון מורכב משתי עוגיות שמחוברות זו לזו בקרם.

 יהודי איטליה אימצו אותן כממתק לחג הפסח, שכן אין בהן קמח או חומרי התפחה ולכן הן כשרות לפסח. קצת כמו עוגיות השקדים המוכרות לנו.

הגרסה הצרפתית המוכרת כיום הומצאה על ידי פייר דפונטן, שף קונדיטור ממעדניית לאדורי שבפריז. הוא הגה את הרעיון לחבר שתי שכבות של עוגיות מקרון עגולות במילויים שונים המחזיקים אותן יחד.

השקדים מספקים מקור טוב לחלבון, ויטמין E ומגנזיום. מאפים על בסיס קמח שקדים מתאימים למי שאינו אוכל גלוטן.

המתכון לעוגיות מקרון נחשב מסובך, אז במקום זאת אתם מוזמנים להציץ באתר מעורר התיאבון של השף הרמה.  

חג שמח לעוגיות המקרון, לאביב שבפתח וגם חג פסח שמח!

 

צילום: SHUTTERSTOCK

 

 

משחקים

מגלים