shutterstock

אצלנו נהוג לאכול סופגניות בחנוכה (וגם לפני), אבל אנחנו לא היחידים שאוהבים לחגוג עם מתוקים מטוגנים. הדונאט האמריקנית היא סופגנייה שבמרכזה יש חור, והיא מצופה בזיגוג סוכר או שוקולד, בקרמים שונים ובסוכריות צבעוניות. הסופגנייה המרוקנית נקראת ספינג', וגם צורתה מזכירה טבעת. הספינג' עשוי מבצק רך ואוורירי, נוהגים לטבול אותו בסוכר או בסירופ סוכר ואוכלים אותו בכל חגיגה, לא רק בחג האורים. בספרד אוכלים צ'ורוס – סופגניות בצורת מקלות ארוכים, המטוגנים בשמן עמוק ומגולגלים בסוכר קינמון, ולרוב טובלים אותם במשקה שוקולד חם. מספרד הן נדדו ונפוצו גם למקסיקו ולמדינות נוספות בדרום אמריקה. בלבנון, השכנה שלנו, תוכלו למצוא עוואמה – סופגניות שקצת מזכירות צ'יפס במרקמן ובטעמן. מתברר שהבצק שלהן מכיל, לא תאמינו, פירה תפוחי אדמה! אותן טובלים בסירופ סוכר מבושם במי הדרים ותבלינים.

כל אחד מוזמן לבחור לעצמו את הסופגנייה האהובה עליו ביותר – העיקר שלכולנו יהיה חג שמח ומתוק!

 

ריבת חלב – ממרח מתוק הנוצר על ידי בישול של סוכר עם חלב. מקורה באזור גבול ארגנטינה-אורוגוואי, והיא מזוהה עם העוגיות הארגנטיניות אלפחורס.

 

 

זיגוג סוכר – מיוצר על ידי המסה של אבקת סוכר במים או בנוזל אחר, לעתים בתוספת תמציות צבעוניות. האמריקנים טובלים בו את הדונאטס.

 

 

ריבה – תבשיל של פירות עם סוכר. יש ריבות העשויות מירקות כגון גזר, בצל, עגבנייה ואפילו חציל.

 

 

עשו זאת בעצמכם!

 

בקשו את עזרת ההורים בהכנת סופגניות מעשה ידיכם – והעיקר, תיהנו לקשט אותן!

מתכון להכנת 30 סופגניות בינוניות

 

לבצק

 

50 גרם שמרים, מעט מים (או חלב) להמסת השמרים

חצי כוס סוכר

4 כוסות קמח (או מעט יותר, לפי הצורך)

2 ביצים

4 חלמונים

כף מלח

3 כפות שמן

1/2 1 כוסות מים פושרים

כף תמצית וניל

שמן לטיגון עמוק

 

למילוי

 

ריבה אדומה/ ממרח שוקולד/ חמאת בוטנים.

 

לקישוט

 

אבקת סוכר.

 

 

אופן ההכנה

 

ממיסים בקערית את השמרים במעט מים ומעט סוכר.

מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את תערובת השמרים ואת יתר הסוכר ומערבבים.

מוסיפים את הביצים והחלמונים, המלח, השמן, המים ותמצית הווניל ומערבבים היטב במשך עשר דקות, עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.

מחלקים את הבצק ל-30 פיסות ויוצרים כדורים עגולים.

מניחים את כדורי הבצק על תבנית אפייה משומנת ומכסים במגבת להתפחה למשך שעתיים לפחות במקום חמים, עד להכפלת הנפח.

מחממים את השמן לטיגון בסיר רחב ומטגנים בכל פעם 4-5 כדורי בצק בזהירות.

נותנים להורים לטגן וטורפים בהנאה!

 

משחקים

מגלים